Osnovna škola "MB"

Univerzitet “MB”

SIGURNA SREDINA

MESTO GDE UČENIK OSTVARUJE PUN POTENCIJAL

Poštovani roditelji. Svi mi imamao prethodni period života I period svog odrastanja tokom školskih dana. To su neverovatno velika iskustva. Brojne uticaji škole  su ostavili pozitivan trag na vas kao osobu kakva ste danas.

Ukupno vreme provedene u Osnovnoj školi ,,MB” predstavlja presudan period u podizanju nivoa znanja i formiranju karaktera i stava koji pojedinac zauzima prema svom okruženju.

Veoma je bitno da tokom školovanja učenik, osim sjajnog obrazovanja, stekne i osobine i kvalitete koji će od njega izgraditi društveno odgovornog pojedinca, koji brine o prirodi koja nas okružuje, poštuje različitosti i koji sa entuzijazmom rešava probleme sa kojima se suočavamo.

Vaše dete je u tešištu pažnje svih zaposlenih. Dobar kolektiv I zdrava školska sredina če omogućiti da učenik  dosegne svoj puni potencijal.

Učenici Osnovne škole ,,MB” ove vrednosti doživljavaju kao sopstveno unutrašnje opredeljenje. Oni ih neguju i prenose svojim novim drugovima. Zajednica roditelja, nastavnika i učenika takva je da svakog pojedinca podstiče na razvoj i kreativni doprinos zajedničkim vrlinama.

Ovo je prilika da svom detetu obezbedite da odrasta u sredini u kojoj se:

  • Neguje kult prijateljstva
  • Poštuju različitosti
  • Razvija svest o društvu i okolini

Obezbedite svom detetu da odrasta i stiče prijatelje u sredini koja baštini visoke vrednosti prijateljstva, prava na različitost, kao i društvene i ekološke svesti. Neka vaše dete bude deo sigurne, pažljivo negovane sredine.

 
BRIGA O DRUGIMA

 Vaše dete a naš učenik dobija najbolje uslove za učenje i vaspitanje. Međutim, on nije izolovan.

Deca se uče da razmišljaju kritički; podstiču se na samonicijativu i kreativan rad. Vaspitavamo ih I podižemo svest o važnosti zdravih životnih stilova, društvenoj odgovornosti, očuvanju kulturne baštine i životne okoline. Upoznaju se sa problemima sa kojima se društvo i planeta suočavaju, ali se istovremeno podstiču da zauzmu kreativan stav prema njima i sami predlažu moguća rešenja. Rezultat našeg vaspitno-obrazovnog procesa je da vaše dete najviše vrednosti i znanja koje je steklo u školi vraća društvu i svetu u kom živi.

Na taj način se formira obrazovana ličnost,  sposoban član društva, odvažan I  spreman za budućnost i izazove koje ona donosi.

 

RADIONICE LEPOG PONAŠANJA

Učenici Osnovne škole ,,MB” stiču svest o značaju lepog ponašanja kroz učešće u mnoštvu radionica. Predavači su nastavnici, psiholozi, priznati gostujući stručnjaci, kao i drugi pojedinci čiji je rad prepoznat u zajednici.

Učenici takođe sa mentorom realizuju projekte kojim se predlažu rešenja za konkretne društvene probleme. Na ovaj način deca brinu o svetu oko sebe i znanje stečeno u školi primenjuju u realnim situacijama.

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Scroll to Top