Osnovna škola "MB"

Univerzitet “MB”

NOVE TEHNOLOGIJE U NASTAVI U OSNOVNOJ ŠKOLI ,,MB“

Osnovna škola ,,MB“ koristi najmodernije tehnologije koje su pažljivo izabranae kako bi se učenicima olakšalo usvajanje novih znanja na zanimljiv i efikasan način. Osim klasičnih veština i kompetencija koje se stiču od prvog do četvrtog razreda, u Osnovnoj školi ,,MB“ će se učenici u sklopu dodatnih programa upoznavati i sa sledećim tehnologijama i tako zapravo napraviti svoje prve korake u IT svetu.

 

Laptopovi i iPad-i najnovije generacije

Učenici će tokom školovanja moći da koriste laptopove i tablet uređaje poslednje generacije. Kombinacija ovih uređaja i edukativnih programa omogućiće im da usvajaju znanja kroz istraživanje i zabavu.

OS-MB-SLika-25

Robot mBot

Roboti su zamenili ljude u obavljanju ponavljajućih i opasnih zadataka koje ljudi preferiraju da ne rade, ili nisu u mogućnosti da izvršavaju zbog ograničene veličine, ili koji se odvijaju u ekstremnim okruženjima. Pomoću robota školarci razvijaju znanja iz inženjeringa i matematike. Osnovci sklapaju robote na više od 20 načina, a potom ih pomoću jednostavnog blok kodiranja programiraju da izvršavaju različite komande.

 

LEGO Simple Machines Set

Pomoću LEGO kockica namenjenih za obrazovanje i usvajanje znanja vaše dete gradi zupčanike, poluge, točkove i osovine i tako uči o njihovom funkcionisanju.

 

3D olovka, štampač i skener

3D olovka omogućava osnovcima da crtaju u tri dimenzije, direktno stvarajući opipljive predmete. 3D štampač štampa objekte sloj po sloj i tako stvara sve – od delova za mašine, preko igračaka, do ljudskih organa. 3D skener prikuplja informacije o trodimenzionalnim objektima i na osnovu njih stvara digitalni model.

OS-MB-SLika-24

Pametna tabla

Pametna tabla (engl. smart board) je interaktivna ploča, obično većih dimenzija, na kojoj se prikazuju sadržaji putem projektora i računara ili drugih uređaja koji su na nju spojeni. Često se koristi u nastavi zbog interaktivnih karakteristika koje mogu pospešiti učenje, i prezentaciju nastavnog sadržaja. Njome se može upravljati direktno putem ekrana koji reagira na dodir ili putem drugog povezanog uređaja. Zahvaljujući ovakvoj tabli predavač može da koristi različite materijale na radnoj površini; da markira, uvećava, podvlači i crta pomoću dodira. Na taj način deca lakše prate gradivo i imaju mogućnost da lekcije čuvaju na svojim uređajima putem opcije za deljenje.

 

Amazon Echo

Reč je o uređaju sa ugrađenom osetljivošću na glas. Školarci postavljaju niz pitanja i dobijaju odgovore o prirodnim pojavama, istorijskim događajima, sadržaju knjiga i slično.

 

Interaktivni sto

Uređaj koji reaguje na dodir i dizajniran je tako da ga upotrebljava više osoba odjednom. Na taj način polaznici se uče timskom radu dok usvajaju znanja kroz igru.

 

Samsung Gear VR

Naočare za virtuelnu realnost omogućavaju učenicima vizuelizaciju gradiva i tako im pomažu da se što bolje unesu u nastavni proces i dobiju potrebne informacije.

 

9 D VR

9D VR Simulator stvara trodimenzionalni virtuelni svet pomoću računarske simulacije, pružajući učenicima vizuelno, auditivno, taktilno i druga čulna iskustva. Dok ga koriste, učenici mogu da posmatraju trodimenzionalne stvari, i to u realnom vremenu.

OS-MB-SLika-26

Sa radošću i osmehom Vas očekujemo

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Scroll to Top