Osnovna škola "MB"

Univerzitet “MB”

INTERAKTIVNA ELEKTRONSKA TABLA ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”
ZA NESMETAN NAPREDAK NAŠIH UČENIKA

Elektronska, multimedijalna tabla u Osnovnoj školi “MB”  pretvara nastavu u interaktivnu aktivnost sa dinamičnim i raznovrsnim nastavnim materijalima, čime se obezbeđuju bolji rezultati učenja.

INTERAKTIVNA TABLA ZA NAJMLAĐE UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”

Pametna tabla u Osnovnoj školi “MB”  tipičnu lekciju pretvara u zanimljiv i interaktivan rad kroz zabavu.

Učenici  u Osnovnoj školi “MB”  se sa njom svakodnevno susreću. Bez obzira na to da li je učenik vizuelna, auditivna ili taktilna osoba, interaktivna tabla omogućava svakome da učestvuje u nastavnom procesu na svoj način.

Ona povećava i održava dečju pažnju, vizuelizuje ono što se radi na času i omogućava učenicima da budu aktivni učesnici nastavnog procesa tako što:

 • dodiruju prstima tablu da bi odgovorili na pitanja;
 • imaju bolju pažnju zbog slikovnih prikaza koji im približavaju ono što uče;
 • pomoću elektronskih olovaka mogu da pomeraju i grupišu objekte na tabli i tako rešavaju kreativne zadatke;
 • gledanjem i slušanjem videa dobijaju znanja koja se ne ograničavaju samo na prostor učionice.

U Osnovnoj školi “MB”  pametna tabla dozvoljava najmlađim učenicima da potpuno izraze svoju kreativnost zajedno sa svojim učiteljima – oni crtaju po njoj, pišu slova, stvaraju različite objekte i uče o brojevima kroz interaktivne igre prilagođene njihovom uzrastu.

Interaktivna-tabla

DINAMIČNA I ATRAKTIVNA NASTAVA I ZA STARIJE UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”

Interaktivna tabla u Osnovnoj školi “MB”  čini nastavni proces atraktivnijim, dinamičnijim i bolje prilagođenim i starijim učenicima, jer uz pomoć nje nastavnici raznovrsne kreativne materijale koje na njima predaju lako čuvaju, menjaju i prosleđuju učenicima.

Koristeći interaktivnu tablu na času, učenici u Osnovnoj školi “MB”  ne moraju više da beleže ono što nastavnik predaje, jer će te materijale dobiti elektronskim putem, pa u potpunosti mogu da se fokusiraju na samu lekciju, što će im olakšati njeno razumevanje.

 

U Osnovnoj školi “MB”  prepisivanje sa table nije nešto što je obavezno, jer učenici celokupno gradivo dobijaju i elektronskim putem, zbog čega mogu aktivno da učestvuju u časovima.

Zbog toga je u Osnovnoj školi “MB”  korišćenje interaktivne table podjednako dobro i za učitelje i nastavnike.

NASTAVNI PROCES ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB” JE BOGAT SADRŽAJIMA

Interaktivne table u Osnovnoj školi “MB”  pogodne su za prikazivanje dokumenata iz različitih programa, markiranje i uvećavanje teksta i naglašavanje prikazanog, čime se gradivo prikazuje iz različitih uglova kako bi se učenicima pomoglo da ga razumeju i zapamte.

Nastavnik ima mogućnost stalnog snimanja materijala, ali i zadržavanja prezentacije u prvobitnom obliku; na taj način, sve promene su dostupne, a naredni čas može da se razvija i u drugim pravcima ukoliko to nastavni proces zahteva.

Interaktivna-tabla-2

U Osnovnoj školi “MB”  na interaktivnoj tabli, pomoću olovke ili prsta moguće je pisanje, crtanje, kreiranje geometrijskih oblika, kao i raspoređivanje elemenata po površini, što je posebno pogodno za shematske prikaze.

BENEFITI KORIŠĆENJA ELEKTRONSKE TABLE ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”

 • Bolja motivisanost i održavanje pažnje
 • Povećana aktivnost i interakcija učenika
 • Dinamičnije grupne diskusije i brainstorming
 • Obogaćivanje nastave različitim sadržajima
 • Razvoj funkcionalnih sposobnosti učenika
 • Prilagođavanje različitim stilovima učenja
 • Lakše razumevanje lekcija
 • Razvijanje digitalnih veština učenika

 

ELEKTRONSKA TABLA ZA BRŽI NAPREDAK UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE “MB”

Istraživanje sprovedeno u osnovnim školama u svetu pokazalo je da su učenici koji su koristili interaktivne table više napredovali iz svih predmeta  za kraće vreme nego njihovi vršnjaci uz tradicionalne table, a ovo je samo jedan od razloga zbog kojih je Osnovna škola “MB”  odlučila da elektronsku tablu uključi u svoj način rada.

Int_tabla3

Uz ovakvo učenje u Osnovnoj školi “MB”  ućenik će usvajati gradivo na zanimljiviji način i postići bolje rezultate.

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Scroll to Top