Osnovna škola "MB"

Univerzitet “MB”

OBRAZOVNU ROBOTI U NASTAVI ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”
UČIMO NA STVARNO DRUGAČIJI NAČIN

U Osnovnoj školi “MB” primenom najsavremenije tehnologije u nastavi čine se veliki iskoraci kada je reč o postojećim standardima u obrazovanju. Ovo je profilisalo Osnovnu školu “MB” koja svojim učenicima omogućava da nova i moderna znanja usvajaju na maksimalno efikasan način.

Osnovna škola “MB” u svojoj nastavnoj praksi aktivno i efikasno upotrebljava obrazovne robote, koji učenicima svih uzrasta pomažu da prodube svoje znanje iz robotike i programiranja, ali i da razvijaju problem solving, kreativnost, timski rad i proaktivan duh.

Ovi roboti koriste se u praksama STEAM obrazovanja (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics), koje je više usmereno na praktične vežbe nego na teoriju.

SVET OBRAZOVNIH ROBOTA ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”

Učenici u Osnovnoj školi “MB” imaju priliku da zakorače u svet programiranja i robotike na zabavan i njihovom uzrastu prilagođen način, kao i da se upoznaju sa njegovom zanimljivom stranom.

Osnovna škola “MB” poseduje različite edukativne robote, za najrazličitije uzraste i primenu u nastavi. Ovi roboti su izuzetno interesantni i zabavni učenicima, a predstavljaju i sjajan način da se povećaju angažovanje i fokus učenika koji ulaze u svet programiranja ili su već zakoračili u njega.

Otkrijte svet robota koji vas očekuje u Osnovnoj školi “MB”!

ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB” UZRASTA OD ŠEST GODINA

MIKO

Miko ima na desetine emocija. Ne samo da vas prepoznaje i zove po imenu već i odgovara na vaše raspoloženje, i svakim danom vas sve više upoznaje. Miko se koristi u Osnovnoj školi “MB” kako bi na veoma zanimljiv i interaktivan način uveo učenike u svet robotike i veštačke inteligencije, budući da poseduje veliki broj raznolikih edukativnih aplikacija koje se prilagođavaju potrebama samog učenika i nastave.

SPHERO MINI

Sphero Mini je idealan robot za uvođenje mlađih razreda u oblast robotike. Učenici početnici mogu da igraju igrice zasnovane na STEM-u pomoću aplikacije Sphero Play, a iskusniji mogu da napreduju do programiranja pomoću blokova ili JavaScripta u aplikaciji Sphero Edu. Ovaj robot u obliku loptice, najmanji koji ste ikada dosad videli, ima neverovatno širok izbor modova za vožnju i opcija za programiranje, i pomaže učenicima da savladaju osnove kodiranja uz interaktivne STEM aktivnosti i igre!

Sphero-Mini

OSMO AWIBE

Uz Osmo Awbie bićete u prilici da pretvorite svoj tablet u magično iskustvo savladavanja temelja kodiranja. Kreiran za uzrast od pet do deset godina, početni komplet za kodiranje omogućava usvajanje kodiranja putem napredovanja u tri praktične igre za učenje. Gledajte učenika u Osnovnoj školi “MB”  kako uči da kodira dok povezuje šarene blokove koda u fizičkom svetu kako bi iskreiralo avanturu na svom ekranu. Osmo se primenjuje na predmetima koji su u vezi sa osnovama robotike, informatike i ICT znanja i veština. Na ovaj način deca razvijaju kreativne problem solving veštine, motoričke veštine, kao i STEM znanja.

ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB” UZRASTA OD SEDAM GODINA

SPHERO SPRK+

Loptica Sphero SPRK+ koristi se kao pomoćnik pri učenju logike programiranja i programskog jezika JavaScript. Kretanje ove loptice moguće je programirati putem grafičkog interfejsa, kroz koji učenik upoznaje i razvija logiku programiranja, ali se Sphero može koristiti i kao pomoćnik pri postepenom učenju jezika  JavaScript davanjem komandi robotu na ovom jeziku. Sphero SPRK+ je više od robota: on je dizajniran da podstakne kreativnost i radoznalost kroz zadatke za kodiranje. Poseduje senzore sa LED sijalicama, koji se jednostavno mogu programirati, te kroz igru inspiriše male buduće kreativce!

mBOT

mBot je STEM robot za kodiranje za početnike. Poboljšava učenje programiranja u Osnovnoj školi “MB” na jednostavan i zabavan način. Uz šrafciger i uputstva, korak po korak, deca mogu da naprave robota od nule i iskuse radost praktičnog stvaranja, i to upravljajući njime sa svog mobilnog telefona ili tableta. mBot se može kodirati tako da baca lopticu, prati liniju, izbegava zidove i prepreke, i još mnogo toga. mBot je spreman onog momenta kada ga sastavite, što ga čini veoma lakim za korišćenje, a takođe poseduje i mogućnost kodiranja pomoću blokova.

mBot je najpogodniji za primenu u mlađim razredima koji imaju ICT predmete, a u okviru u Osnovne škole “MB”  se najčešće koristi na predmetima koji su u vezi sa informatikom, osnovama robotike i ICT veštinama.

ULTIMATE 2.0

Ultimate 2.0 je napredni programabilni robotski komplet koji se sastoji od više od 550 mehaničkih delova i elektronskih modula za deset prilagođenih robota. Kompatibilan sa platformom proizvođača, kao i sa platformom Arduino, komplet omogućava vašoj mašti da poleti. Idealno za male entuzijaste u Osnovnoj školi “MB” za robotiku: gradite uzbudljive projekte pomoću ovog kompleta i doživite radost pretvaranja svojih ideja u stvarnost. Prednosti primene ovog robota u nastavi odnose se kako na kreativan pristup samom sklapanju robota i programiranju, tako i na beskrajne mogućnosti za razvijanje problem solving veština.

JIMU

Jimu je robot zahvaljujući kojem učenici mogu da razviju ljubav prema robotima i robotici, kao i prema programiranju i logici. Jimu se može programirati pomoću blokova, što učenicima mlađih razreda nudi veoma lak i zabavan uvod u robotiku i programiranje. Ovaj robot pruža neograničene mogućnosti za kombinovanje delova i pogodan je za razvoj STEM veština i znanja kod mlađe dece. Korišćenjem pravih motora i senzora u okviru nastave Jimu svakom detetu pruža mogućnost da se razvije u kreativnog izumitelja ili pronalazača koji će eksperimentisati sa kodiranjem i programiranjem!

jimu-robot-tankbot

ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB” UZRASTA OD DEVET DO DESET GODINA

MICRO:BIT

micro:bit je džepni računar kreiran za kodiranje. Pomaže učenicima osnovnih škola da nauče osnove kodiranja, razviju veštine kritičkog razmišljanja i problem solvinga. Ovaj robot pruža mogućnost kodiranja pomoću blokova i najviše se primenjuje u nastavi kod mlađih razreda, na predmetima u vezi sa robotikom, informatikom i ICT-om. micro:bit predstavlja savršen set za učenje osnova o principima robotike, jer učenici u Osnovnoj školi “MB” tokom časova mogu na lak način da savladaju kako se robot gradi i programira.

micro-bit

PEPPER

Pepper je prvi humanoidni robot na svetu sposoban da prepozna lica i osnovne ljudske emocije. Pepper je optimizovan za ljudsku interakciju i može da komunicira sa ljudima kroz razgovor i svoj ekran, koji je osetljiv na dodir. U najsavremenijim obrazovnim praksama u Osnovnoj školi “MB” pokazao se kao veoma koristan, jer može na jedinstven i interesantan način da unapredi nastavu i da kroz STEM obogati i poveže predmete koji nisu u direktnoj vezi sa digitalnim svetom, a njegova primena u nastavi robotike, informatike i tehnologije je raznovrsna.

U okviru nastave u Osnovnoj školi “MB”, Pepper je prisutan na svakom času kako bi pomogao učenicima na različite načine i obogatio njihovo znanje i iskustvo, a kod mlađih razreda on je verni asistent nastavniku. Sve ovo moguće je zbog softvera koji je specijalno razvijen da unapredi nastavu u našoj školi na najbolji način.

PREDNOSTI PRIMENE ROBOTA U NASTAVI ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB” Za

Za korišćenje pedagoških robota u nastavi naučno je dokazano da višestruko doprinosi unapređenju nastave u Osnovnoj školi “MB”  i pomaže da deca drastično bolje usvajaju znanja i stiču veštine.

OS-MB-slika35

Učenje robotike u Osnovnoj školi “MB”  ne samo da priprema decu za aktivan život u društvu u kom sve govori jezikom tehnologije već i utiče na razvoj svih važnih kognitivnih veština koje su primenljive u realnom svetu, a koje su čvrsto uporište za razvoj svake karijere koja ima perspektivu u savremenom svetu.

DRUGAČIJE UČENJE UZ ROBOTE U ZA UČENIKE
OSNOVNE ŠKOLE “MB” - ŠKOLE 21. VEKA

Osnovna škola “MB”, pruža svojim učenicima obrazovanje prema najmodernijim svetskim standardima, teži da obezbedi sve uslove i najmoderniju tehnologiju kako bi učenici postizali najbolje rezultate.

OS-MB-slika36
Scroll to Top