Osnovna škola "MB"

Univerzitet “MB”

PODRŠKA UČENJU PUTEM PLATFORMI ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”
ONLINE KURSEVI KAO DODATNA POMOĆ U UČENJU, ZA ONE KOJI ŽELE VIŠE

U Osnovnoj školi “MB”  svi učenici mogu da koriste Platformu za podršku učenju (Distance Learning platforma-DL platforma) na kojoj mogu pronaći sve što obuhvata školski život – materijale sa časova, ocene, informacije o predmetima, dodatne kurseve za usavršavanje, ali ovu platfomu koriste i za izradu domaćih zadataka.

Platforma je dostupna 24 časa, sedam dana u nedelji. Sve što je savremenom osnovcu potrebno su tablet ili lap top i internet konekcija.

IZRADA DOMAĆIH ZADATAKA ZA UČENIKE
OSNOVNE ŠKOLE “MB” NIKADA NIJE BILA LAKŠA

U Osnovnoj školi “MB”  učenici rade domaće zadatke online.

OS-MB-slika33

Roditelji učenika u Osnovnoj školi “MB”  koji su tek krenuli u školu preko DL platforme dobijaju obaveštenja o zadacima koje njihov školarac treba da uradi, ali i podsetnike koji im napominju koji zadaci nisu završeni, a kojima ističe rok za predaju.

Svakog petka, roditelj i učenici starijih razred primaju obaveštenje o urađenim/neurađenim zadacima iz tekuće nedelje, kao i zadacima koje treba uraditi sledeće nedelje.

Kako su sveže upisani osnovci u Osnovnoj školi “MB”  premali da sami pristupaju ovoj platformi, oni dobijaju pomoć od svojih učitelja, roditelja i školskih koordinatora. Platforma omogućava da vaš školarac nikada ne zaboravi svoj domaći i da vi budete u toku sa njegovim ispunjavanjem obaveza.

BENEFITI DL PLATFORME ZA RODITELJE OSNOVNE ŠKOLE “MB”:

 • Uvid u ispunjavanje obaveza učenika
 • Svi podaci o detetu na jednom mestu
 • Obaveštenja o uspehu učenika

PODSETNICI I ROKOVI

Kako u Osnovnoj školi “MB”  u praksi funkcioniše izrada domaćih zadataka na DL platformi? Na njoj nastavnici postavljaju zadatke i dodaju fajlove koji su neophodni za njihovo rešavanje.

Na jednom mestu, učenik ima pregled svih zadatih domaćih zadataka, kao i rokova za svaki od njih. Učenik može da postavlja pitanja nastavniku preko aplikacije, kao i da dodaje fajlove. Nastavnicima stižu obaveštenja i mogu uvek blagovremeno da pomognu vašem detetu.

Urađeni zadaci mogu se menjati neograničeno puta pre konačnog slanja, tako što se samo čuvaju na platformi. Kada je učenik zadovoljan urađenim, jednostavnim klikom na dugme Pošalji, zadatak se predaje nastavniku.

BENEFITI DL PLATFORME ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”

 • Izrada domaćih zadataka online
 • Mogućnost dodatnog usavršavanja
 • Komunikacija sa učiteljima i nastavnicima
 • Laka provera ocena
 • Online kursevi za učenike savremene osnovne škole

Online platforma za podršku učenju omogućava učenicima i da, pored osnovne nastave, pohađaju dodatne besplatne kurseve preko interneta koji im omogućavaju da savladaju različite oblasti koje nisu obuhvaćene standardnim školskim programom, a koje im mogu pomoći u ličnom i akademskom napretku.

KURSEVI ZA NAJMLAĐE UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”

Mlađi osnovci u Osnovnoj školi “MB”  imaju mogućnost da na DL platformi uz pomoć roditelja koriste različite obrazovne aplikacije od malih nogu.

Poseban program koji je kreiran za njih omogućava učenicima da na zabavan i efikasan način dožive prvi susret sa matematikom kroz:

 • zanimljive animirane video-materijale sa mnoštvom imaginarnih likova;
 • slikovito i jednostavno objašnjenje brojeva, merenja i geometrije;
 • zadatke specijalno pripremljene i namenjene uzrastu deteta.

Pored toga, vašem detetu su na raspolaganju i mnoge druge aplikacije, koje ga uče osnovama engleskog jezika ili mu donose različite edukativne i zabavne sadržaje koji mu omogućavaju da uči kroz igru.

KURSEVI ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”

Učenici u Osnovnoj školi “MB”  na Platformi za podršku učenju mogu kada žele dodatno da slušaju kurseve engleskog jezika, matematike i efikasnog učenja, uz pomoć kojih ne samo da će značajno obogatiti školsko gradivo već će im biti olakšana i priprema za upis u srednje škole i gimnazije.

ZAJEDNICA RODITELJA, NASTAVNIKA I UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE “MB”

DL platforma u Osnovnoj školi “MB”  okuplja nastavnike, roditelje i učenike kako bi zajedničkim snagama stvorili najkvalitetnije obrazovanje za učenika. Ujedno, detetu pomaže da lakše ispuni svoje školske obaveze, dok roditelji mogu stalno da budu u toku sa napretkom svog mezimca.

Roditelji i učenici već na samom početku školske godine u Osnovnoj školi “MB”  dobijaju pristupne podatke za DL platformu, preko kojih joj mogu pristupati na jednostavan način kad god to požele.

Scroll to Top