Osnovna škola "MB"

Univerzitet “MB”

TABLETI UMESTO SVEZAKA I KNJIGA ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE “MB”
BEZ TEŠKE TORBE U ŠKOLU

Da li ste znali da težina torbe školaraca prevazilazi preporuke pedijatara?

Prevelik teret koji nastaje od mnoštva svezaka i knjiga, nepovoljno utiče na fizički razvoj vašeg mezimca što u kasnijim godinama može dovesti do problema sa kičmom i držanjem.

A zamislite sada da sve te knjige i sveske vaš školarac može da smesti u elektronsku svesku čija težina ne prelazi 300 grama?

Reč je o tabletima koji se u Osnovnoj školi “MB ” koriste umesto tradicionalnih knjiga, u kojima se nalazi sve što je vašem školarcu potrebno za učenje.

Škola je tu da učenicima olakša, a ne da oteža razvoj, a to primenjuje i u Osnovnoj školi “MB” koja brine o zdravlju vašeg deteta.

BRIGA ZA SVE GENERACIJE UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE “MB”

Elektronske sveske i knjige namenjene su svim generacijama koje idu u Osnovnu školu “MB – bez obzira da li je reč o prvacima ili osmacima. One ne samo da čuvaju njihova leđa, već i nastavni proces čine zanimljivim, dinamičnim – drugim rečima, dozvoljavaju detetu da uči kroz igru.

Tableti i obrazovne aplikacije specijalno dizajnirane za najmlađe, na zabavan način razvijaju dečje pamćenje i poboljšavaju njegove sposobnosti, pa tako u Osnovnoj školi “MB“, učenici do IV razreda mogu da igraju zanimljive igrice i rešavaju zanimljive kvizove na iPadima. Stariji ipak tablete koriste za drugu namenu – u izradi domaćih zadataka, rad na školskim projektima ili za pripremu prezentacija.

Ali, osim što je izuzetno korisno za očuvanje dečjeg zdravlja, korišćenje online udžbenika i svezaka u školi i van nje ima još prednosti.

BENEFITI KORIŠĆENJA TABLETA U NASTAVI UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE “MB”

E-SVESKA ŠTEDI NOVAC

U Osnovnoj školi “MB“ umesto kupovine papirnih knjiga koje se stalno menjaju i vrlo su skupe, digitalne knjige koje se čitaju sa tableta koštaju znatno manje. Ne samo da štedite novac, nego i ne morate nabavljati knjige za svoje dete – sve vam je dostupno kroz nekoliko klikova.

E-SVESKA ŠTEDI UPOTREBU PAPIRA

Osnovna škola “MB“ je ekološka škola – to je sredina u kojoj se vodi računa o okolini i zdravom životu. Da bismo sačuvali šume, potrebno je da povedemo računa o racionalnoj upotrebi papira, a zamenjivanje papirnih svezaka i knjiga savremenim tabletima to i omogućava.

E-SVESKA POVEĆAVA DETETOVU PAŽNJU

Velika je šansa da se vaše dete do sada već susretalo sa tablet uređajima: igralo je igrice, gledalo animirane filmove, koristilo zabavne aplikacije… Nove generacije su, za razliku od prethodnih, od malena upoznate sa modernom tehnologijom. Upravo zato je u Osnovnoj školi “MB“  lakše zainteresovati dete za čas koristeći uređaje koje ono već dobro poznaje i koje povezuje sa zabavom.

Osim toga mogućnosti koje tablet pruža detetu koje je tek kročilo u osnovnu školu je gledanje fotografija i video snimaka, slušanje muzike, vežbe bojenja, pisanja velikih i malih slova, učenja brojeva u različitim aplikacijama…  Sve to čini da vaše dete uči kroz igru i sa osmehom.

E-SVESKA PERSONALIZUJE UČENJE

Ipad-ove, s druge strane, stariji osnovci koriste u drugačijim prilikama. Nastavnik u Osnovnoj školi “MB“ omogućava svakom učeniku da radi lične zadatke, svojim tempom na sopstvenom tabletu, čime je učenje prilagođeno vašem detetu i napravljeno tako da ono usvaja nova znanja svojim ritmom i na zanimljiviji način.

Učenjem na tabletima postižu se bolji rezultati i kod dece se razvija veća motivacija nego kroz klasičnu nastavu. Zato U Osnovnoj školi “MB“ deca koriste tablete u nastavi.

TRODIMENZIONALNO CRTANJE U HILJADU REČI

Primena najsavremenijih tehnologija menja i nadopunjuje ”klasično” dečije crtanja pomoću bojica i papira. U Osnovnoj školi “MB“ pomoću specijalne aplikacije, i tableta, časovi kreativnog crtanja doživljaju vrhunac onda kada ”ožive”. Odnosno, kada uz pomoć tehnologije uvećane realnosti nacrtani likovi i oblici dobiju magičnu treću dimenziju.

Osnovna škola “MB“  nastoji ne samo da pripremi učenike za 21. vek, već da donese savremenost njima na dlan, što se uglavnom radi pomoću zaista kreativnih, novih tehnologija. U prilog tome izdvajaju se časovi na kojima se upotrebljava 3D bojanka. Tada učenici uzbuđeno čekaju i nadaju se iznenađenju. A u drugom delu časa se njihova kreativnost više nego isplati budući da crteži, bezmalo, ožive.

3d-drawing2

Na taj način crteži, po prvi put u istoriji crtanja, mogu da ”iskoče” iz stranice sveske, praveći neverovatnu atmosferu uzbuđenja i iznenađenja. Zbog toga, u ovakvom podsticajnom okruženju za kompletan razvoj učenika jedna od omiljenih aktivnosti jeste kreativna i edukativna upotreba programa za uvećanu realnost – koja osnovce učini zaista radosnima, a na kraju dana i pametnijima.

TABLET KOJI IMA ”MAGIJU” DA OŽIVI CRTEŽ
POKAZUJE DA JE POLJE MAŠTE NEOGRANIČENO

U Osnovnoj školi “MB“ učenici žele da provode vreme u zajednici, a jedan od faktora koji ih ujedinjuje i oplemenjuje jeste kreativno osmišljena nastava. Kada figure postanu trodimenzionalne, a nacrtane scene postanu digitalne, to dodatno podstiče kreativnost i učenje. Ali, i maštu. Zamišljena superheroj, životinja, predmet ili apstrakcija – učine da se ojača mašta – tako važan aspekt ličnosti. Sem toga, vreme provedeno u zajedničkom druženju na ovaj način, uvek se isplati. I prepričava.

Ako imamo u vidu da su tableti u nastavi, odnosno svi njihovi kreativni potencijali, tek jedan od segmenata rada U Osnovnoj školi “MB“, na koju se nadovezuje još mnogo drugih stavki, jasno je zbog čega je ova škola stvarno drugačija! Pred učenicima je, svakodnevno, još mnogo obrazovnih, interaktivnih i zanimljivih radionica gde oni kroz igru usvajaju nova znanja. Upisati dete U Osnovnoj školi “MB“ je, zapravo, pravi način da dete postane samostalno, razvije svoje talente i potencijale, da se igra i mašta. Pripremajući se, uvek uz bezbednu tehnologiju, za sve ono što 21. vek donosi.

Scroll to Top