Osnovna škola "MB"

Univerzitet “MB”

IZVEŠTAJ O AKTIVNOSTIMA I USPEHU UČENIKA

U obrazovnom procesu u Osnovnoj školi ,,MB” učestvuju sledeći akteri – nastavnici, učenici, ali i njihovi roditelji. Kako bismo omogućili roditeljima da budu aktivni i ravnopravni učesnici u školovanju svog deteta, staramo se da im obezbedimo detaljne i redovne informacije o školskim aktivnostima. Naravno, ove povratne informacije pomoći će i osnovcima da se bolje organizuju kako bi ostvarili brži napredak.

 

REPORT CARDS – DETALJAN IZVEŠTAJ O USPEHU NA POLUGODIŠTU

Na kraju svakog polugodišta roditelji dobijaju detaljan izveštaj o učinku deteta za taj period školske godine. Pored zaključnih ocena, ovaj izveštaj sadrži i preporuke, odnosno mišljenje svih nastavnika o tome koliko se učenik zalagao za svaki predmet.

Roditelji će moći dodatno da vide i pojedinačne ocene za znanje i za trud, kao i pohvale i predloge nastavnika o angažovanju učenika, što će omogućiti još bolje i zapaženije rezultate u daljem radu.

Transparentnost u radu učenika i nastavnika omogućava efikasnije obrazovanje koje je u svakom trenutku usmereno ka napretku. Grafički prikaz školskih aktivnosti koji izveštaji nude najbolji je način da učenici i roditelji uvek budu u toku sa školskim angažovanjem učenika. Na ovaj način, zajedno sa nastavnicima, oni rade na razvijanju pametnih, inovativnih i svestranih ličnosti sa izgrađenim kritičkim mišljenjem, kakve svi učenici u našoj školi teže da postanu.

 

ZAHVALJUJUĆI OVIM IZVEŠTAJIMA, UČENICI MOGU DA:

  • na brz i lak način uoče kom predmetu bi trebalo da posvete više pažnje,
  • imaju pregled ocena, školskih obaveza i aktivnosti,
  • dobiju smernice kako da pristupe predmetu kako bi ostvarili bolje rezultate,
  • dobiju preporuke za dalji rad i osiguraju veći uspeh u celokupnom školovanju.

 

RODITELJI POMOĆU IZVEŠTAJA IMAJU PRILIKU DA:

  • prate promene u znanju i ponašanju učenika,
  • usmere dete i pruže mu podršku ukoliko je potrebno da prevaziđe određene poteškoće,
  • aktivno učestvuju u obrazovno-vaspitnom procesu,
  • imaju uvid u slikovit prikaz napretka učenika.

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Scroll to Top