Osnovna škola "MB"

Univerzitet “MB”

3D ŠTAMPAČ, SKENER I OLOVKA
UČENJE BEZ GRANICA

U Оsnovnoj školi ,,MB“ koristi se najsavremenija 3D tehnologija, kako bi učenicima približila gradivo, obogatila nastavni proces dodatnim sadržajima i usvajanje gradiva učinila efektnijim.

3D olovka podiže časove likovnog i tehničkog na viši nivo tako što omogućava školarcima da crtaju u tri dimenzije. Sve predmete koje zamisle učenici sada mogu i stvoriti jednostavnom upotrebom olovke.

Olovka je jednostavna za rukovanje i specijalno dizajnirana da odgovori na različite edukativne zahteve. Vaše dete uči kroz zabavu i razvija kreativnost crtajući najrazličitije oblike.

3d_olovka

3D SKENER

3D skener za samo nekoliko minuta stvara trodimenzionalne digitalne modele. Ono što je zvučalo kao naučna fantastika postalo je stvarnost koja je dostupna učenicima u Оsnovnoj školi ,,MB“.

Preciznost i automatizovanost ovih skenera omogućava školarcima da pred sobom vide neverovatne digitalne modele koje su zamislili. Na taj način, nastavni proces se vizuelizuje i deci postaje znatno prijemčiviji.

Učenici Оsnovne škole ,,MB“ u prilici su da koriste i 3D štampač. Ovaj revolucionarni gedžet promenio je način proizvodnje i koristi se u školama širom sveta kao vredan edukativni resurs.

Zahvaljujući štampanju objekata sloj po sloj, štampač kreira najrazličitije predmete kojima se lekcije obogaćuju i tako učenicima ostaju duže u pamćenju.

TEHNOLOGIJA ZA UČENJE U TRI DIMENZIJE

Inovativni gedžeti posebno su prilagođeni najmlađim školarcima, gde daju izvanredne rezultate.

Vizuelizacija gradiva pomoću olovke, skenera i štampača omogućava školarcima da ono o čemu uče vide i opipaju.

To je od izuzetnog značaja za razvoj deteta, jer u ovom periodu školarci najbolje uče kroz praktične primere. Učestvovanje u zajedničkom stvaranju objekata razvija timski duh kod dece, podstiče maštu i oslobađa kreativnost.

OS-MB-VR-slika30

3D TEHNOLOGIJA NAJMLAĐIMA POMAŽE U:

  • Vizualizaciji gradiva
  • Razvijanju mašte i kreativnosti
  • Negovanju timskog duha
  • Od ideje do realizacije

Jedan od načina korišćenja ove tehnologije su zadaci u kojima se od učenika traži da kreiraju projekat: cilj je da osmisle neki edukativni predmet ili predmet za upotrebu van učionice i da u pismenom predlogu opišu njegove prednosti i namenu. Nakon toga, predmet mogu zaista da naprave na štampaču.

Na ovaj način učenici razvijaju inventivnost i uče kako da napišu i kreiraju jednostavan projekat i svoje ideje pretvore u opipljive objekte pomoću 3D tehnologije.

 

BENEFITI ZA OSNOVCE
  • Samostalnost u učenju i timski rad
  • Produktivnije kreiranje projekata
  • Razvijanje inventivnosti
  • Oživljavanje gradiva.

3D tehnologija koja se koristi u U Оsnovnoj školi ,,MB“ dozvoljava deci da uče kroz zabavu, saradnju i kreativno rešavanje zadataka, dok nastavni proces doživljavaju i oživljavaju u tri dimenzije.

Scroll to Top