Osnovna škola "MB"

Univerzitet “MB”

OBRAZOVNE APLIKACIJE ZA SVE UZRASTE U ОSNOVNOJ ŠKOLI ,,MB“
INTERAKTIVNO UČENJE KROZ SLIKU I ZVUK

Specijalno prilagođene razvoju i potrebama učenika u Osnovnoj školi “MB” različitih uzrasta obrazovne aplikacije omogućavaju učeniku da na napredan i savremen način savladava lekcije. Uz pomoć slike, zvuka i grafike u službi znanja, učenik od malih nogu stiče ljubav ka učenju i upoznaje se sa edukativnom ulogom i potencijalima pametnih uređaja.

ZABAVNE APLIKACIJE ZA UČENJE KOJE SE KORISTE U ОSNOVNOJ ŠKOLI ,,MB“

Motion Math predstavlja inovativni model u Osnovnoj školi “MB” za upoznavanje sa osnovama matematike kroz vizuelno bogat i zabavan sadržaj. Ova aplikacija za matematiku predstavlja kombinaciju igrica i fizičkog game-play-a povezuje mišićnu memoriju deteta sa sadržajem i tako olakšava razumevanje i usvajanje osnovnih matematičkih pojmova kakvi su: brojanje, merenje, oblici. Igre ne zahtevaju čitanje, lake su za rukovanje i čine da učenik zavoli matematiku od malih nogu.

Bee-Bot

Bee-Bot su specijalno osmišljeni roboti-pčelice za edukativnu upotrebu kod dece. Šareni, laki za rukovanje, oni donose uzbuđenje i radoznalost, a vaše dete obožavaće da uči uz njih. Zahvaljujući različitim dodatnim materijalima i kurikulumima sa preko 100 lekcija, učenik pomoću Bee-Bot-a stiče znanja iz različitih oblasti od matematike: prepoznavanje oblika, brojanja, preko maternjeg i stranog jezika pa sve do prirode i sveta koji okružuje mališane.

OS-MB-slika32
Kodable

Kodable aplikacija kreirana je za decu uzrasta od 4 do 10 godina sa jednim ciljem: da vaše dete nauči osnove kodiranja kroz zabavu i edukativne igre. Posebna pogodonost jeste što se na ovaj način stiču znanja i iz jezika i matematike, a roditelji mogu da je koriste zajedno sa decom čak iako nisu nikada ranije kodirali. Korišćenjem ove edukativne aplikacije dete jača svoje kritičko mišljenje, komunikaciju, kreativnost i saradnju sa drugima.

Scratch Jr.

Scratch Jr. omogućava učeniku da pravi sopstvene interaktivne priče i igre. Dok na taj način ispoljava svoju kreativnost, dete istovremeno uči da rešava probleme, kreira projekte i sarađuje sa drugarima. Učenik sastavlja blokove koji predstavljaju linije koda i tako omogućava junacima igrica da se kreću, skaču, pevaju. Takođe kreira i izgled junaka, pa mu tako pozajmljuje svoj glas ili svoju sliku. Ova edukativna aplikacija specijalno je napravljena da podstiče socijalni, kognitivni, lični i emotivni razvoj učenika uzrasta od predškolskog do srednje škole.

Scratch-jr
iMovie

Zajedno sa drugarima i vaspitačima vaše dete pomoću iMovie aplikacije kreira zanimljive video priče o različitim temama od toga kako je provelo dan u školi, preko novih stvari koje je naučilo do beleženja rasta i napretka biljaka koje gaje u učionici. Posebno zanimljiva aktivnost jeste pravljenje kratkog filma: učenici imaju jasno podeljene uloge – dok jedni glume, drugi snimaju, treći kreiraju scenografiju. Učenik u Osnovnoj školi “MB”  razvija kreativnost dok se zabavlja sa svojim vršnjacima.

iMovie
Greenscreen

Greenscreen omogućava učeniku da pravi kratke filmove, reportaže i priloge. Efekat zelenog ekrana koristi se u filmovima kako bi stvorio utisak da su glumci na drugoj planeti ili da se voditelj vremenske prognoze nalazi ispred mape. Na ovaj način učenik u Osnovnoj školi “MB” obrađuje različite teme – od vremena, preko zanimljivih gradova i pejzaža do života na drugim planetama; on se javlja sa meseca, iz pustinje, sa mora i kopna – gde god ga uzbudljivi svet učenja odvede. Njegova mašta i kreativnost ovde nemaju granice!

OS-MB-greenscreen
Skitch

Skitch aplikacija omogućava nastavnicima da predstave učenicima na živopisan način različite lekcije: brojanje i oblike, učenje reči kroz slike, prirodne fenomene. Zahvaljujući mogućnosti crtanja po fotografijama Skitch dozvoljava vašem detetu da ispolji svoju kreativnost i kroz interakciju bolje razume predstavljene objekte.

Explain Everything

Explain Everything daje nastavnicima mogućnost da detetu na interaktivan i što zanimljiviji način približe ono što predaju. I više od toga: učenik u Osnovnoj školi “MB”  zajedno sa njima može da snima sopstvena objašnjenja o tome kako se nešto koristi. Na taj način dete bolje pamti novonaučene stvari jer ih, prezentujući vršnjacima, istovremeno samo usvaja i lakše razume.

Explain-everything
Educreations

Educreations omogućava nastavnicima da snime kratke, interaktivne, zabavne priče koje predstavljaju rezime onoga što je dete učilo. Lekcije je moguće gledati bilo gde i bilo kada – u učionici, kod kuće, u smartbusu, na raspustu ili preko vikenda. One su animirane i interesantne tako da će ih učenik rado gledati, a ono što je naučio dugo će pamtiti. Pored novog znanja, dete će u Osnovnoj školi “MB” uz ovu aplikaciju početi da stvara i svoju informatičku pismenost.

GOOGLE APLIKACIJE ZA UČENJE I OBRAZOVANJE

Google aplikacije za obrazovanje imaju za cilj da poboljšaju nastavni proces tako što će olakšati pristup edukativnim materijalima, omogućiti projektnu nastavu i ubrzati komunikaciju sa učiteljima i nastavnicima. U zavisnosti od uzrasta u nastavi se koriste email i chat, zajednički disk za čuvanje dokumenata, aplikacija za postavljanje/predavanje zadataka, kalendar sa važnim datumima u životu škole, odabrani veb sajtovi. Svaki učenik u Osnovnoj školi “MB” dobija svoj nalog putem koga pristupa svim Google aplikacijama koje škola koristi.

Scroll to Top